Blogging the Truth (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2007

21 February

This post is one of my first blog posts in English, aimed to be a gudance to my online experience.

There is no reason why your post should be a rubbish, there is definitely something worth telling the world about. Writing just for the sake of writing is meaningless; meaninglessness is what made the lost generation to be called the Lost Generation. The pointlessness is lethal, the nada is deadly. There should be at any length a purpose in writing a piece of something that gives meaning to it. [ Lexo më shumë → ]

The Concept of Prison as Society’s Punishment (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2007

21 February

An essey of mine written during the time I was a student about the topic of the role of prison.

Punishment as a notion is as old as humanity, referring to religious sacred books. Even though during the XVII century or a little bit earlier came into active action some movements and organizations, mostly secret ones like masons and their derivates, which made possible the secular world in which we are leaving, could not ignore the religion punishment tradition or otherwise considered dogma. Therefore, as a kind of punishment, prison remained an active activity of human life, and still continues. [ Lexo më shumë → ]

Giving an End to a Torture or Live with It (1)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2007

21 February

Yet another essey written during the time I was a student at Ismail Qemali University of Vlora.

Torture is an intense feeling of suffering. This suffering can be spiritual or physical. Giving an end to a torture is something that everyone under its influence wishes to get rid of it in any way possible and tries to go away from it as soon as possible. In other words, what we all agree upon is the fact that torture is and suffering in general makes life miserable. However, there is something that we do not have unanimity; it is the fact that how we should deal with it. [ Lexo më shumë → ]

Vëlla, është e zënë (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2007

20 February

Disa moment të vështira nga koha kur edhe studjoja edhe punoja dhe shkruaja ...

Ndodh që të kap ndonjëherë dhe të duhet të shkosh në banjë. Mua më kap shpesh kur jam në punë. Me këtë rast më duhet të zbres deri në kat të parë të qendrës tregtare ku punoj dhe të mbaroj punë. Këtu mund të mbaronte gjithçka, por në fakt, këtu fillojnë gjithë peripecitë që duhet të heqësh derisa të mbarosh atë të shkretë punë.

Peripecia e parë është fakti që jam mpirë para kompjuterit, sytë ndoshta janë bërë si kokoloçkë[1] lisi, flokët sigurisht që janë përpushur dhe cisterna është mbushur plot nga pritja e gjatë. Ngrihem, shpihem pak, shtriqem, përplas lehtë këmbët në kokë, rregulloj pak rrobat që mund të më jenë shtrembëruar dhe rrudhosur nga të ndenjurit ulur në karrigen rrotulluese dhe marsh, nisem. [ Lexo më shumë → ]