Përputhshmëri Perfekte Përkthimore (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2007

02 May

Gjëra të tilla nuk para ndodhin në përkthim. Ja një gjë shumë interesante.

Gjatë një ore mësimi në universitet profesori na tregoi një barcaletë që kishte si teme Mbretëreshën e Britanisë së Madhe. Me sa më vjen ndërmend kishte të bënte me një turmë njerzish që kishin dalë të prisnin mbretëreshën apo ta përshendsnin në një fjalim që do mbante dhe që ishin pajisur me pankarta dhe mjete të tjera përshendetëse. Njëri nga turmaxhinjte kishte një pankartë në dorë dhe mbi të shkruante “God shave the Queen”, kjo natyrisht gabueshëm në vend të frazes “God save the Queen”. [ Lexo më shumë → ]