Pesë herë në shqip (2)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2010

16 March

A e dini se poezia If e Rudyard Kipling është përkthyer pesë herë në shqip? Ja provat një për një:

If

If you can keep your head when all about you
Are losing theirs and blaming it on you,
If you can trust yourself when all men doubt you,
But make allowance for their doubting too;
If you can wait and not be tired by waiting,
Or being lied about, don’t deal in lies,
Or being hated, don’t give way to hating,
And yet don’t look too good, nor talk too wise: [ Lexo më shumë → ]

Oh, sa kam qesh!!! (2)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2009

27 May

Just to break the ice ... with the American Muslim Comedian Azhar Usman

Allah Made Me Funny OSE  më shumë se kaq …

Arti i Lajmit (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2005

15 June

Orët e para të mëngjesit duke pirë kafe anës rrugës Vlorë-Skelë.

Cipëplasur
Përgatit kronikën e radhës
Thurr i çthurrur lajmin
Gatuan të vërtetën
Me përbërës kryesor gënjeshtrat
E zbukuron
Dhe e servir për publikun
Robotikisht të ngrirë
Dhe kaq.
Lajmi tjetër do të vijë patjetër
Nuk harrohet zanati i vjetër
I gatimit
Me përbërësit kryesor
Që shumica nuk e di
Që janë gënjeshtra
Kurse të tjerë e dinë
Por kështu u intereson
Dhe thonë
Ky është arti i lajmit
Këta janë artistë
Të iluminizmit obskurantist
Gazetarë.

[ Lexo më shumë → ]