Xhamia e madhe në mendjet e vogla (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2013

29 April

Kundërpërgjigje ndaj Kastriot Frashërit

[…] ndërtimi i xhamisë së madhe në Tiranë, si nevojë për besimtarët dhe për balancë ndërfetare, është një hap në drejtimin e duhur. Kjo gjë nuk e dëmton aspak imazhin e Shqipërisë përballë Europës dhe botës, por përkundrazi, u tregon atyre që ne Shqiptarët kur flasim për harmoni ndërfetare, e kemi seriozisht e nuk e thonë këtë vetëm për tu hedhur hi syve të tjerëve. Kjo gjithashtu ndihmon në përforcimin e identitetit tonë kombëtar si një shoqëri e hapur dhe empatike.

Lexo shkrimi të plotë tek gazeta Sot →

Russell Crowe me mjekër si terrorist islamik (1)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2012

25 September

I lutem Top Channel-it të mos e kruaj me gjete fiku ...

Sot, më 25 shtator 2012 Top Channel hodhi shashkën e radhës për të matur pulsin e muslimanëve shqiptarë. Në një artikull që flet për përmasat e mjekrës së Russell Crowe, Top Channel tekstualisht thotë:

Pak muaj më parë e pamë edhe në mbipeshë, aq sa të mos njihej, ndërsa në ditët e fundit, Crowe është shfaqur me një mjekër të ngjashme me ato të terroristëve islamikë. [artikulli]

Pas një vale kritikash në Facebook, artikulli u redaktua nga terroristëve islamikë besimtarëve islamikë. Po kjo përsëri tregon sa të gatshëm ideologjikisht të hedhin baltë mbi islamin dhe muslimanët. Kujtojnë Top Channel-in se praktikuesit e fesë Islame quhen muslimanë dhe jo islamikë, një term i cili përdoret për frymorët i shoqëruar vetëm me emrin terrorist.

Personalisht do të doja që Top Channel tu kërkonte falje të publike muslimanëve shqiptarë për këtë steriotipizim ekstrem dhe të pa precedentë dhe gjithë shqiptarëve për keqinformim dhe mungesë ekstreme profesionalizmi.

How Banks Work (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2012

15 May

Fantastic 12 year old Victoria Grant explains how banks commit fraud

Nice! Good Shootin’ … (1)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2010

07 April

Gjuha politike është dizenjuar që ta bëjë të duket gënjeshtra e vërtetë dhe vrasja e repsektuar. G. Orwell

Overview

5th April 2010 10:44 EST WikiLeaks has released a classified US military video depicting the indiscriminate slaying of over a dozen people in the Iraqi suburb of New Baghdad — including two Reuters news staff.

Reuters has been trying to obtain the video through the Freedom of Information Act, without success since the time of the attack. The video, shot from an Apache helicopter gun-site, clearly shows the unprovoked slaying of a wounded Reuters employee and his rescuers. Two young children involved in the rescue were also seriously wounded. Më shumë …

Oh, sa kam qesh!!! (2)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2009

27 May

Just to break the ice ... with the American Muslim Comedian Azhar Usman

Allah Made Me Funny OSE  më shumë se kaq …

Historia e Gjërave (3)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2009

11 May

Nga vijnë dhe ku përfundojnë gjërat që ne blejme çdo ditë.

Sot më bombardoi një tip me ca email-e për blogun e tij të ri. Duke qenë se më mërziti me të njëjtin email shumë herë, nuk po ja përmend blogun fare. Për më shumë që nuk ka lidhje me temën. Ajo që dua të ndaj sot me ju është një vidoe që gjeta tek blogu në fjalë. Ishte në italisht dhe titullin e kishte “La Sotria delle Cose“. Më tërhoqi pamja e parë dhe i bëra play. Do thoni ju: “Si e kuptove italisht?” Unë them do u them: “Italishten e kemi gjuhën e babës”. Nejse, por ju që nuk dini italisht, videoja është edhe në anglisht, në fakt, origjinali është në anglisht. [ Lexo më shumë → ]

Banago is Back (15)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2009

07 April

Pas një udhtimi shumë të gjatë Vlorë-Skelë, vendosa t'i kthehem edhe një herë blogut tim të vockël.

Ëhë! Pas një shkëputje të gjatë nga blogu im i vockël, mendova të vij edhe njëherë. Duke qenë se blogu i mëparshëm refuzoi të më frymëzonte të vazhdoja të shkruaja dhe mu bë shumë monoton, vendosa që kësaj here t’i ndryshoj dizajnin për ta bërë blogun të duket pak më i ri dhe më i freskët (jo i ri plak). Ndoshta ky është një justifikim (mungesa e frymëzimit) si shumë të tjerë  që më bredhin lartë e poshtë në neuronet e trurit, por dizajni i ri më jep shumë kënaqësi kur e shikoj dhe kjo shpresoj të konvertohet në dëshirë për të shkruar.

Një gjë tjetër që dua të ndajë me ju në këtë postim të shkurtër është fakti që kam zbuluar edhe një pasion të ri, fotografinë. Herë pas herë do përqipem të postoj foto që më kanë lënë shumë mbresa apo që flasin vet dhe nuk kanë nevoj të shoqërohen me shumë fjalë.

Kaq ishte e gjitha. Do të dëshiroja shumë të më linit një mesazh mirëseardhje tek komentet. Flaminderit!

Fletë Nderi (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2007

20 December

Një fletë nderi e marrë nga im atë për punë shembullore gjatë periudhës më të shpifur që unë kujtoj.

Babai im ka qenë punëtor i dalluar. Ky nuk është pretendim i imi. Unë ndihem shumë i lumtur që babai im i ka shërbyer kombit dhe partisë. Por dhe partia nga ana e saj nuk ka mbetur pas, ja ka dhënë një Fletë Nderi. Në fletë shkruhet “I jepet sh. Emri’ Babës, për rezultate të mira të arritura në realizimin e detyrave të vitit 1980”. Fatkeqësisht nuk munda ta takoja kësaj javë babanë tim e ta pyesja se çfarë kishte bërë atë vit që kishte merituar një fletë nderi. Me siguri ka bërë diçka për tu mbajtur mënd përderisa fleta e nderit i ka rezistuar kohës për të nderuar dhe mua tani, 27 vjet më vonë për faktin e të qenit bir i këtij babai.Sa bukur! Sa nostalgjik realizmi socialist; tamam si ata filmat me personazhe vetëmohuese. [ Lexo më shumë → ]

Dhjetë Shenja që Tregojnë se Je Rritur (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2007

25 January

Gjëra të lezeçme që nuk përkthehen shpesh ...

1. Mendon për pasojat para se te veprosh.
2. Të bëhet e vështirë të shpenzosh, duke e ditur se të fitosh para nuk është aq e lehtë sa të shpenzosh para.
3. Kupon se koha është e shtrenjtë dhe se nuk të ka mbetur dhe shumë.
4. Të shkon nëpër mend se gjërat e bëra një vit më parë duken tepër kot tani.
5. Fillon të marrësh ftesa dasme.
6. Kur takohesh me miqtë, bisedat zhvillohen kështu “Herën e fundit, “Në të shkuarën”, E mban mend atëherë kur…”
7. Papritur pyet veten se cili është kuptimi/ qëllimi i jetës.
8. Bën diçka që nuk të pëlqen çdo ditë edhe atëherë kur nuk të shtyn njeri ta bësh.
9. Shikon fëmijë të tjerë dhe pyet ose 1) Sa vjeç janë ose 2) Ku studjojnë.
10. Harron se si është të jesh fëmij dhe se sa irritues janë të rriturit kur bëjnë të gjithë të njëjtën pyetje.
11. Gjithë fisi fillojnë të të gjejnë nuse. (nga Driti)
12. Kur te lirojne vendin ne autobuz.* (nga e.T.)
Origjinalin e gjeni këtu: TodaysTen.com
*Vetëm për jashtë shtetit.

Po Firma dhe Vula?! (0)

Shkruar nga

Baki Goxhaj

Postuar më 2006

15 September

Për një vulë që ti s'e vë, nga dokument zyrtar bëhet paçavure.

Një ditë të bukur shkolle, duke shkuar tek këndi i orarit në katin e parë të fakultetit tim, më tërhoqi vëmendjen një lajmërim i ngjitur pak më tutje mbi xham. Nga kureshtja u afrova dhe e lexova. Se për çfarë bënte fjalë nuk e mbaj mend, e edhe po ta mbaja mend nuk do të ishte e rëndësishme ta përmendja; e rëndësishme është të përmend faktin që lajmërimi në fjalë shkruante se rridhte nga një shef departamenti dhe nga rektori ynë; emrat e tyre ishin të shkruar me shkronja të trasha, por mungonin nja dy elemente të vogla, por jo pak rëndësishme, firma dhe vula. Ishte një lajmërim zyrtar, por ik e merre vesh ti që ishte i tillë, kur nuk përmbante asnjë element zyrtarizues. Të tilla mund të bënte me bollëk edhe një student mistrec dhe t’i ngjiste në të gjithë shkollën, duke përhapur kështu ndonjë lajm të rremë. [ Lexo më shumë → ]