Historia e Gjërave

Sot më bombardoi një tip me ca email-e për blogun e tij të ri. Duke qenë se më mërziti me të njëjtin email shumë herë, nuk po ja përmend blogun fare. Për më shumë që nuk ka lidhje me temën. Ajo që dua të ndaj sot me ju është një vidoe që gjeta tek blogu në fjalë. Ishte në italisht dhe titullin e kishte “La Sotria delle Cose“. Më tërhoqi pamja e parë dhe i bëra play. Do thoni ju: “Si e kuptove italisht?” Unë them do u them: “Italishten e kemi gjuhën e babës”. Nejse, por ju që nuk dini italisht, videoja është edhe në anglisht, në fakt, origjinali është në anglisht.

Për çfarë flet videoja?

Videoja në origjinal e ka titullin “The Story of Stuff” dhe flet për shumë gjëra të prekshme çdo ditë. Me një flali të vetme, vodeoja flet për faktin se nga vijnë gjërat që ne blejmë dhe ku përfundojnë. Kjo përfshin: burimet natyrore, fabrikat, dyqanet, reklamat, mbeturinat. Është një video fantastike që kush nuk e shikon është vërtet për të qarë hallin. Është vetëm 21 minuta. Shikojeni dhe do më kuptoni.

Më poshtë keni vodeon në italisht. Për ta parë videon në anglisht, klikoni këtu. Shikim të këndëshëm.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *